Gode og spesielle restauranter i Praha:

Klikk på bildene for å komme direkte til stedenes hjemmesider.

I Praha finnes det et utall gode og rimelige restauranter, denne siden er bare ment som et lite tips for å finne noen litt spesielle restauranter, og som vi kan anbefale. De dyreste restaurantene er de som ligger midt i Gamlebyen, man skal ikke langt bort fra de mest trafikkerte turistområdene før prisene blir noe helt annet, halv pris fra de midt i byen er ikke uvanlig.

 

U Fleku Pub Restaurant & Brewery

U Fleku Restaurant og Bryggeri:


U Fleku er en meget spesiell restaurant litt vest i nybyen, ikke langt fra Vaclav namesti, og denne restauranter er virkelig verd et besøk.

Restauranten har eget bryggeri som brygger et ganske spesielt mørkt øl, ikke ulikt på smak meg Guinness, men personlig synes jeg ølet her er bedre.

Her serveres også god tradisjonell Tsjekkisk mat, Gulasj og det hele, man sitter ved langbord og stemningen er stort sett høy.

Stedet har eget "ompa" orkester som bidrar til den spesielle stemningen her.

 

Hotel U Prince Roof Terrace Bar
U Prince Takterasse, og Restaurant.

U Prince er en meget koselig restaurant på torget i Gamlebyen (Stare Namesti) her er både uterestaurant like under klokketårnet på gamle Rådhuset, restaurant inne og terasse på taket.

Maten her er meget variert og god, og ikke dyr, menyen er omfattende og det er også mye fisk på menyen, lite tradisjonell Tsjekkisk mat.

Om kveldene underholder, etter min mening, et av verdens beste Dixieland Jazz orkestre, kommer man først inn og får begynt å høre på den gode musikken, er det ikke så lett å komme ut igjen.

Huset har også et meget fint hotell, men dette ligger i den øvre prisklassen og er forholdsvis dyrt også etter Praha standard.

 

 

Kampa Park Restaurant
Kampa park restaurant på Mala Strana siden:

 

Kampa Park er en meget flott, og kansje litt dyr restaurant, i hvertfall etter Tsjakkisk standard, her serveres internasjonal og meget bra mat, og vinkjelleren er meget variert og god.

Selv om restauranten er i øvre prisklasse, er den et besøk verd, kansje på siste kvelden, når man vil ha en spesiell matopplevelse.

Restauranten ligger meget fint til  like nord for Karlsbroa, på Mala Strana siden, den var forøvrig totalskadd under siste flommen, men er i dag helt renovert og i topp standard igjen.

Restauranten eies forøvrig av en nordmann, videre, så har de fleste kjente personer i verden besøkt stedet, noe som er behørig dokumentert med bilder etc. i resepsjonen til restauranten.

 

Staromacek Restaurant
Staromacek Restaurant:

 

Staromacek er restauranten hvis du ønsker en litt roligere kveld med kjempegod Tsjekkisk / Slovakisk mat, her har de alle de rettene som betegnes som tradisjonell mat, og maten og servicen her er kjempegod.

En litt spesiell ting her er at man får servert Becherovka i store glass, og da mener jeg store glass, på flere liter med stett, og den blir satt fyr på like før servering for å fremheve smaken av Becherovkaen.

Her er også godt utvalg av vin, og menyen er omfattende, og slett ikke dyrt.

 

U Ceskych Panu Restaurant
U Cheskych Panu Restaurant:

 

En meget god restaurant, nede i noen katakombe lignende kjellerlokaler, veldig stilig og koselig innredet.

Her føler man seg hensatt til tidligere tider, og man er helt fri for alt det hektiske i byen.

God Tsjekkisk mat, ikke dyrt og gode porsjoner, passer til alle anledninger.

Ligger ikke langt fra Vaclav Namesti. litt mot Karlovo Namesti, nedover gaten Vodichkova, adressen er Skolska 38.